Pinkkipysäkki  
 
Tilitoimisto osana     yrityksesi tiimiä!


 

Lapsena tykkäsin täytellä tyhjiä lomakkeita, leikkiä laskukoneella ja naputella kirjoituskonetta

Leikki on muuttunut vuosien varrella yrittäjyydeksi ja olen saanut toteuttaa 30 vuoden työurallani monipuolisesti luovaa markkinointia, myyntityötä, tiimin vetämistä ja toisaalta tiukkoja sääntöjä sisältävää kirjanpitoa, yrityksen reskontran ja varaston hallintaa. Olenkin mielestäni parhaimmillani, kun saan tehdä monipuolisia työtehtäviä itsenäisesti ja päättää joustavasti työaikani. Tyydytyksen saa loppuun viedyistä projekteista.Valmistuin yo–merkonomiksi vuonna 90. Siitä on jo tovi ja yrityksen toimiston työvälineet ja työtavat on muuttuneet alkuajoista paljon. Kirjanpidon taseen ja tuloksen tulkinta on kuitenkin pysynyt melko muuttumattomana. Vielä 90 -luvun alussa kirjasimme myyntilaskut käsin vihkoon numerojärjestykseen ja laskimme summat laskukonenauhan kanssa liitteeksi. Siinä sitä oli koulua saada summat aina täsmäämään pennilleen. Tykkään muuten vieläkin nauhalaskimesta, enkä ole luopumassa siitä. Tarjoukset ja laskut kirjoiteltiin kirjoituskoneella, tekstinkäsittelyohjelmat tekivät vasta tuloaan.

Muistan hyvin, kun toimitusjohtaja tuli kertomaan johdon koulutuksen jälkeen, että tulevaisuuden visiossa jokaisella työntekijällä tulee olemaan oma pieni tietokone työpöydällään. Silloin sitä pyöriteltiin silmiä ja ihmeteltiin asiaa. Läppäreitä ja internetiä ei oltu vielä keksittykään, mutta Nokian johtajat olivat visioissaan ajan tasalla. Niinhän siinä kävi, että pian meillä kaikilla oli tietokoneet ja toimistoon hankittiin taloushallinnon ja asiakasseurannan ohjelmia, joiden lisenssit maksoivat maltaita.

Olen saanut työurani aikana nähdä ja kokea läheltä taloushallinnon murroksen


Olen saanut työurani aikana nähdä ja kokea läheltä taloushallinnon murroksen käsityönä tehdystä kirjanpidosta ja taloushallinnon paperien ja mappien pyörityksestä täysin sähköiseen toimistoon ja kirjanpitoon. Miten helppoa ja nopeaa sekä tehokasta talouden päivittäminen tänä päivänä onkaan. Tilintarkastajakin pääsee tietoihin omalta työpöydältään ilman mapin mappia.Oma tilitoimisto tuli kuvioihin vasta ystävän toiveesta vuonna 2018. Olin silloin päivätyössä pienessä yrityksessä, jossa toimin eläkkeelle jäävän yrittäjän toimiston hoitajana. Hoidin siellä kaiken kirjanpidosta kahvin keittämiseen, aivan kuten työurani alkuvaiheessa. Ennakoin työnantajani eläköitymistä ja mahdollista yrityksen myyntiä, joka toteutui alkuvuodesta 2021. Laajensin pikkuhiljaa asiakaskuntaani jaksamiseni rajoissa. Työskentelin tilitoimistossani iltaisin ja viikonloppuisin päivätyön ohessa.


Yrittäjäksi ryhtyminen on tehty helpoksi


Ulkoistettu tilitoimisto tuntuu olevan kasvava trendi, eikä pienemmissä yrityksissä enää satsata oman toimistonhoitajaan kuten ennen. Yrittäjäksi ryhtyminen on tehty helpoksi ja sitä jopa suositaan monilla aloilla esimerkiksi alihankintasopimuksilla. On ymmärrettävää, ettei yksinyrittäjillä tai pienillä toimijoilla ole taloudellisesti mahdollista palkata omaa henkilöä toimistoon ja ulkopuolista tarjontaa on jo paljon tarjolla. Monet yrittäjät ovat kuitenkin usein yksin ja joskus asiat menevät yrittäjällä solmuun, kun yritetään itse selvitä kaikesta tai tietotaitoa itse taloushallinnon onnistuneeseen pyörittämiseen ei löydy. Koska kaikkien yrittäjien ajankäyttö on maksimoitava, palvelen asiakkaitani kuin olisin osana heidän tiimiään. Jokainen yritys ja yrittäjä on erilainen ja palveluni joustaa.


Oman toimintani alkuajatus on toimia alusta asti 100 % sähköisessä taloushallinnon ympäristössä. Kaikki asiakkaani ovat lähteneet yhteistyöhön mukaan ja sitoutuneet ja oppineet helposti toimimaan sähköisessä taloushallinnossa. Pieni tilitoimistoni on laajentunut hallitusti suosittelujen kautta. Haluankin toimia niin, että aikaa riittää kaikkien hyvään asiakaspalveluun. Työn laatu ja hyvät ja avoimet suhteet asiakkaisiin tekevät toiminnasta kivaa molemmin puolin.


Ollaan yhteyksissä ja kiitos kaikille asiakkailleni luottamuksesta. Tehdään bisneksestänne yhdessä tuottavaa!
-Tarja